2020(e)ko irailakren 25(a), ostirala

44.Saioa 2020ko Abuztuak 29an

SUKALDARITZA 

Euskal Herrian sukaldaritza tradizio handikoa da.  Gure etxeetan amamek, amek....beti sukaldari eta trasmisore onak izan dira . Gure inguruan beti horrela izan  da. Gaur egun ere sarritan entzuten da nola semeak eta bilobak amamengandik ikasten dituzten haien gustuko janariak. 

 Txoko edo/ta elkarte gastronomikoetan ohitura handia dago lagunarteko bazkariak egitea.

Gazteen artean gaur egun ostera, lana eta denbora faltaren eraginez,  gauzak aldatzen ari dira. Azkar prestatzeko janariak eta berehala sukaldatzekoak aukeran nahiago dituzte. 

Hurbileko jakiak edo elikagaiak erostearen garrantzia azpimarratu da bai ingurumena eta baserritar  ekoizleak ere babesteko.

Badaude lagun batzuk, bizitzan behar izanik ez dutelako izan edo, ezer gutxi dakitenik sukaldaritzari buruz... etxean ama ,arreba, emaztea.....beti izan dutelako.  Beste batzuk ostera, harro eta pozik . egoten dira lagunei erakusteko nola prestatu gauzak.

Solasaldi  ederra egin dugu.

Luisek Izaro irlatik "Eup"ada bat egin digu. ( lanean egon baita)

Solasaldian egon ez diran beste bi partaidek bidalitako errezetak ere gehitu dira:

Errezeten bilduma

1- Meloi entsalada

2- Pizza

3- Faina

4 - Guakamole

5 - Zapatillo beteak

6 - Patata tortilla

7 - Behi buztana saltsan

8 - Mermilua/Irasagar

9 - Mendazko Izozkia

10 - Euskal pastela

                                                      ON EGIN  !!!


    Errezetak laster Sukaldaritza (2)


           


iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina